valriekstu mērce
Foto: Shutterstock
Ieturot gavēni vai vienkārši vēloties sagaidīt pavasari lieliskā formā, daudzi ir nolēmuši vismaz uz laiku atteikties ne vien no gaļas, bet arī no piena, olām un citiem dzīvnieku izcelsmes produktiem. Gaļu itin viegli var aizstāt ar dažādiem pākšaugiem, arī plašais dārzeņu, augļu un graudaugu klāsts ļauj izpausties, plānojot maltītes, bet atrast garšīgu mērci bez olām un piena produktiem, ko izmantot kartupeļu, rīsu vai makaronu aizdaram, nav nemaz tik vienkārši.

Kaut neslikta izvēle, protams, ir kečups un sojas mērce, bet, lai bagātinātu tavu ikdienu ar jaunām garšām, nolēmām nākt talkā. Mēs, iedvesmojoties no veģetāriešu padomiem un portālā “Sovkusom” uzietajām idejām, piedāvājam sešas ātri un vienkārši pagatavojamas mērces, kas lieliski papildinās gan svaigus, gan termiski apstrādātus dārzeņus, sēnes, kā arī pākšaugu un graudaugu ēdienus.

Bešamela mērce bez piena

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!