en papillote lasis cepamais papīrs
Foto: Shutterstock
Cepšana cepampapīra aploksnē jeb "en papillote" (ar tādu nosaukumu šī metode atpazīstama visā pasaulē) ir vienkāršs un ļoti veselīgs veids, kā pagatavot zivi vai vistas fileju, lai tā būtu nepārspējami sulīga un aromātiska. Un, kas nav mazvarīgi – arī bez liekām kalorijām.

Lai izmēģinātu šo metodi, ņem cepamā papīra loksni (tās izmērs atkarīgs no iekšā liekamo produktu daudzuma) un novieto to uz plāts. Tad pārloki loksni uz pusēm un ar šķērēm apgriez maliņas, izveidojot sirds formu. Atloki papīra sirdi vaļā, kreisās puses vidū liec tos produktus, kas paredzēti gatavošanai: zivi vai vistas fileju un dažāda veida dārzeņus pēc savas izvēles.

Četras idejas pildījumam:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!