lašmaizītes
Foto: Shutterstock
Iesālīt lasi mājas apstākļos ir vienkāršāk par vienkāršu, sarežģītākā procesa daļa ir gaidīšana, kad to beidzot varēs griezt šķēlēs un likt uz maizes, lai izbaudītu katru sulīgo kumosiņu, protams, pirms tam neaizmirstot jau tā apetītlīgo lašmaizīti pilnai laimei uzfrišināt ar plānu sīpola ripiņu un "tuč-tuč" pipariem. Gardēžiem par prieku šodien skaidrosim, kā iesālīt lasi dažādos veidos – gan pavisam klasiskā manierē, gan, izmantojot tādas mazāk ierastas piedevas kā mārrutkus, citrona miziņas vai ingveru.

Izvēloties zivi sālīšanai, ielāgo mantru "ne viss, kas sārts, ir kvalitatīvs lasis". Iegādājoties laša fileju, rūpīgi izvērtē, kāda tā ir. Visgardākais lasis būs tāds, kas audzis tīrā, tekošā ūdenī, nevis kādā audzētavā un piebarots ar barību. Tāpat pavēro, kā veselam lasim izskatās žaunas – ja tās ir brūnas vai pelēkas, šādu zivi labāk nepirkt. Bet filejām jābūt "tvirtām" – piedurot ar pirkstu, atstātajai bedrītei ātri jāizlīdzinās.

Mājās pārbaudi, vai no laša filejas izņemtas visas asakas, ar pinceti izvelkot rūpīgi un bez steigas tās, kas "noslēpušās" filejā. Rīkojies ar apdomu – ja asakas rausi vienu pēc otras, nepievēršot uzmanību, kādā virzienā tā ir filejā, saplucināsi to bez liekas vajadzības, brīdina kulinārijas portāla "Bonappetit.com" speciālisti. Tāpēc asakas centies izņemt tā, kā to darītu ar skabardziņu, kas iedūrusies pirkstā – rūpīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!