Izvēloties zivi sālīšanai, ielāgo mantru "ne viss, kas sārts, ir kvalitatīvs lasis". Iegādājoties laša fileju, rūpīgi izvērtē, kāda tā ir. Visgardākais lasis būs tāds, kas audzis tīrā, tekošā ūdenī, nevis kādā audzētavā un piebarots ar barību. Tāpat pavēro, kā veselam lasim izskatās žaunas – ja tās ir brūnas vai pelēkas, šādu zivi labāk nepirkt. Bet filejām jābūt "tvirtām" – piedurot ar pirkstu, atstātajai bedrītei ātri jāizlīdzinās.
Mājās pārbaudi, vai no laša filejas izņemtas visas asakas, ar pinceti izvelkot rūpīgi un bez steigas tās, kas "noslēpušās" filejā. Rīkojies ar apdomu – ja asakas rausi vienu pēc otras, nepievēršot uzmanību, kādā virzienā tā ir filejā, saplucināsi to bez liekas vajadzības, brīdina kulinārijas portāla "Bonappetit.com" speciālisti. Tāpēc asakas centies izņemt tā, kā to darītu ar skabardziņu, kas iedūrusies pirkstā – rūpīgi!