Klasiskā variantā gremolatu gatavo no pētersīļiem, papildinot ar citronu sulu, miziņu, sāli, ķiplokiem un olīveļļu. Visas sastāvdaļas var vai nu izmalt caur gaļas mašīnu, vai arī sablendēt, līdz iegūta viendabīgas konsistences mērce. Lai gremolatas garša būtu īpaši sabalansēta, vari pievienot mērcei arī nedaudz cukura.
Ja vēlies paspēlēties ar garšu niansēm, citrona vietā izmanto laimu, apelsīnu vai greipfrūtu, bet pētersīļus aizstāj ar cita veida zaļumiem, piemēram, kinzu, piparmētru, dillēm vai salviju. Dažādās receptēs gremolatas sastāvdaļu sarakstā atrodami arī šalotes sīpoli, arī cietais siers un ciedru rieksti, atklāj portāls "Kitchenmag".
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit