šašliks marināde ēdiens
Foto: Shutterstock
Gremolata ir pavisam vienkārši pagatavojama zaļumu mērce, ko Itālijā ierasts izmantot gaļas un zivju ēdienu aizdaram. Olīveļļā ceptas reņģes vai, piemēram, grilēti vistu šķiņķīši, pārslacīti ar atsvaidzinošo, aromātisko gremolatu, garšos vēl debešķīgāk.

Klasiskā variantā gremolatu gatavo no pētersīļiem, papildinot ar citronu sulu, miziņu, sāli, ķiplokiem un olīveļļu. Visas sastāvdaļas var vai nu izmalt caur gaļas mašīnu, vai arī sablendēt, līdz iegūta viendabīgas konsistences mērce. Lai gremolatas garša būtu īpaši sabalansēta, vari pievienot mērcei arī nedaudz cukura.

Ja vēlies paspēlēties ar garšu niansēm, citrona vietā izmanto laimu, apelsīnu vai greipfrūtu, bet pētersīļus aizstāj ar cita veida zaļumiem, piemēram, kinzu, piparmētru, dillēm vai salviju. Dažādās receptēs gremolatas sastāvdaļu sarakstā atrodami arī šalotes sīpoli, arī cietais siers un ciedru rieksti, atklāj portāls "Kitchenmag".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!