Viens no ātrākajiem veidiem, kā iesālīt gurķīšus, ir tā sauktā maisiņa metode: mazgātiem un nosusinātiem gurķiem nogriež galiņus un pašus gurķus vairākās vietās sabaksta ar koka irbulīti. Liek dārzeņus polietilēna maisiņā, pievieno saujiņu sāls, sauju ledus, vēlamos garšaugus un ik pa laikam pakrata maisiņu. Kad ledus izkusis, gurķi būs gatavi kraukšķināšanai, portālam "Aif" atklāj Maskavas restorāna "Tarantino" un kafejnīcu tīkla "Ruccola" šefpavārs Viktors Apasjevs.
Arī restorāna "LavkaLavka" šefpavārei Jeļenai Savčukai ir savs padoms pūrā: "Īpaši ātram rezultātam gurķus vispirms padauzi ar naža spalu – "sisti" gurķi ātrāk uzsūks marinādi, tad pārgriez tos gareniski uz pusēm, liec burkā un pārlej ar sālījumu, dubultojot sālījuma koncentrāciju – ierastajam ūdens daudzumam pievieno vairāk sāls un cukura, bet ķiplokus un garšaugus sasmalcini. Procesu paātrināt palīdzēs arī šļuciņa etiķa. Ja galda etiķa aromāts tev neiet pie sirds, tad aizstāj to ar maigo rīsu etiķi, citronskābi vai citrona sulu. Pēc pusstundas gurķīši jau būs viegli sālīti, bet pēc stundas – garšos nevainojami!"