Viens no ātrākajiem veidiem, kā iesālīt gurķīšus, ir tā sauktā maisiņa metode: mazgātiem un nosusinātiem gurķiem nogriež galiņus un pašus gurķus vairākās vietās sabaksta ar koka irbulīti. Liek dārzeņus polietilēna maisiņā, pievieno saujiņu sāls, sauju ledus, vēlamos garšaugus un ik pa laikam pakrata maisiņu. Kad ledus izkusis, gurķi būs gatavi kraukšķināšanai, portālam "Aif" atklāj Maskavas restorāna "Tarantino" un kafejnīcu tīkla "Ruccola" šefpavārs Viktors Apasjevs.
Arī restorāna "LavkaLavka" šefpavārei Jeļenai Savčukai ir savs padoms pūrā: "Īpaši ātram rezultātam gurķus vispirms padauzi ar naža spalu – "sisti" gurķi ātrāk uzsūks marinādi, tad pārgriez tos gareniski uz pusēm, liec burkā un pārlej ar sālījumu, dubultojot sālījuma koncentrāciju – ierastajam ūdens daudzumam pievieno vairāk sāls un cukura, bet ķiplokus un garšaugus sasmalcini. Procesu paātrināt palīdzēs arī šļuciņa etiķa. Ja galda etiķa aromāts tev neiet pie sirds, tad aizstāj to ar maigo rīsu etiķi, citronskābi vai citrona sulu. Pēc pusstundas gurķīši jau būs viegli sālīti, bet pēc stundas – garšos nevainojami!"
Savukārt kafejnīcas "PaPaella" šefs Viktors Lobzins iesaka ātro gurķīšu tīkotājiem rīkoties šādi: "Gurķi iesālīsies daudz ātrāk, ja katru no tiem gareniski sagriezīsi 4-6 šķēlēs. Tad liec šķēles polietilēna maisiņā, pievieno sīki sakapātas dilles, sāli, caur spiedi izspiestus ķiplokus, sakrati maisiņu un liec ledusskapī uz 30-40 minūtēm. Tas būs pietiekoši ilgs laiks, lai šķēlītes iesālītos."
Kad teorija apgūta, laiks ķerties pie prakses! Ja baidies izmēģināt Maskavas šefpavāru viltības, mazsālīto gurķīšu sezonas atklāšanai piedāvājam astoņas receptes no "Tasty" recepšu krājumiem.
Lai labi garšo!
Mazsālītie gurķīši ar piparmētrām, citroniem un rožlapiņām
Jāņos izmēģināju mazāk ierastu veidu, kā iesālīt gurķīšus "ar glanci". Cerams, arī tev šī recepte būs noderīga, lai piešķirtu ikdienai mazliet vairāk krāsu, garšu un košuma.
Klasiski mazsālītie gurķi
Klasiski mazsālītie gurķi - īstā jūnija garša!
Ātrie mazsālītie gurķi - gatavi četrās stundās!
Ātrie mazsālītie gurķi - četras stundas un ceļami galdā. Receptes pierakstā saglabāts autores izteiksmes stils un izteiksmes līdzekļi.
Ātrie mazsālītie gurķīši ar etiķi
Ātrie mazsālītie gurķīši sagatavojami 10 minūtēs.
Mazsālīti gurķi ātrai apēšanai
Nupat jau klāt tas laiks, kad sāk ienākties pirmie gurķīši, kurus grēks nenobaudīt arī mazsālītā versijā. Šī recepte būs pavisam ātrai apēšanai.
Mazsālīti gurķi bez etiķa
Mazsālīto gurķu receptes mēdz būt daudz un dažādas - šī ir īpaša ar to, ka kraukšķīgos gurķīšus var iegūt ļoti ātri, turklāt marinādei nav nepieciešams etiķis. Receptes pierakstā saglabāts autores rakstības un izteiksmes stils.
Soli pa solim: Kā pagatavot mazsālītos gurķīšus
Kamēr līdz gurķu burku iemarinēšanai vēl kāds laiciņš jāgaida, mazsālītos gurķīšus varam baudīt jau tagad. Atliek vien pašiem tos iesālīt, nogaidīt dažas stundas un gurķi gatavi kārai kraukšķināšanai.
Fiksākā mazsālīto gurķu recepte - polietilēna maisiņā
Viens no ātrākajiem veidiem, kā tikt pie mazsālītiem gurķīšiem, ir to gatavošana visparastākajā polietilēna maisiņā! Šī turklāt ir ļoti elementāra recepte, kas neprasa buršanos ar sāls un cukura proporcijām vai etiķa daudzuma noteikšanu.