zaļumi tirgus
Foto: Shutterstock
Vasaras sezonā reibinoši smaržojošās dilles, pētersīļi, baziliks un citi zaļie laksti vai plīst no sulīguma un vitamīnu pārbagātības, tādēļ tos jāšķin visos iespējamos veidos. Šoreiz atklāsim vienkāršu knifu, kā rīkoties, lai no tirgus pārnestās vai laukiem atvestās lekno zaļumu buntes trakajā karstumā neapvīstu jau pēc pāris dienām.

Pareizi uzglabājot zaļumus ledusskapī, tie savu sulīgumu, aromātu un garšas īpašības saglabās pat divas nedēļas, apgalvo "Povarenok", skaidrojot, kas darāms.

Zaļumus pāršķiro, nogriežot bojātās daļas un noskalo zaļumus zem ūdens strūklas. Tad liek piemērota lieluma bļodā vai citā traukā un pārlej ar vēsu ūdeni. Trauku liek ledusskapī uz 10-12 stundām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!