Soli pa solim: kā pareizi izvēlēties, vārīt un ēst vēžus
Foto: Shutterstock
Labākais laiks vēžu ķeršanai ir tieši jūlija sākums un vidus, kad vēži nomainījuši čaulu un jūtas izsalkuši, tomēr tikpat labi vēžot iespējams arī augusta beigās un septembra vidū, kad naktis paliek vēsākas un vēži sāk gatavoties vairošanās periodam. Tādēļ iesakām jau šajās brīvdienās doties pie dabas krūts, lai iemēģinātu roku vēžošanā un veiksmes gadījumā varētu mieloties ar vienu no izsmalcinātākajām pašmāju virtuves delikatesēm – katlā virs ugunskura vārītiem vēžiem.

Tā kā vēži nav ikdienas ēdiens un ne kurš katrs zina, ko ar tiem iesākt, iedvesmojoties no "Edimdoma", skaidrosim, kas jāņem vērā, vēžus izvēloties un gatavojot, lai nebūtu jāviļas cerētajā garšu baudījumā.

Kā pareizi izvēlēties vēžus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!