desas
Foto: Shutterstock
Vītinātas desas dažādās pasaules valstīs jau izsenis tikušas uzskatītas par īstenu delikatesi. Kaut Latvijā tradicionāli populārāks gaļas apstrādes veids ir kūpināšana, tomēr nu jau ir gana daudz pašmāju gardēžu, kas iecienījuši spāņu čorizo, itāliešu salami un citas veikalos nopērkamās vītinātās desas, tādēļ skaidrosim, kā tās pagatavot mājas apstākļos.

Desu vītināšanas māksla varētu būt viens no taviem šī gada izaicinājumiem, jo, kā skaidro portāli "Arborio", "Edimdoma" un "Thethingswellmake", šo procesu ar vienlīdz labiem panākumiem var paveikt gan lauku sētā, gan pilsētas dzīvoklī, izdošanās gadījumā tiekot pie fantastiski gardas, ekonomiski izdevīgas un dāvināšanai parocīgas delikateses. Galvenais, pārlieku neaizrauties procesā, lai rezultātā mājoklis nepārvērstos par desu fabriku.

Pirms ķerties pie vītinātu desu gatavošanas, iesākumā sagatavo visus piederumus. Tev būs nepieciešams šāds aprīkojums:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!