"Pēdējo gadu tendences rāda, ka cilvēki cenšas ēst veselīgāk, taču labo nodomu īstenošanai ceļā stājas virkne šķēršļu. Viena no tipiskām situācijām ir pusdienlaiks, kad nākas izvēlēties starp komplekso pusdienu piedāvājumu un krietni dārgāko šķīvi šķiedrvielām bagātu salātu. Bet iedomāsimies kārtīgu ēdnīcas komplekso pusdienu piedāvājumu trīs kārtās: vispirms borščs ar dāsnu karoti krējuma un maizes šķēli, tad mīklas mētelītī iecepta cūkgaļas karbonāde ar kartupeļiem saldā krējuma mērcē un mazu sauju kāpostu salātu, bet desertā – maizes zupa ar putukrējumu. Kopā tās ir 900–1000 kilokalorijas, tikpat, cik burgera komplektā ar saldu gāzēto dzērienu un kartupeļiem frī," stāsta Svetlana Aleksejeva.
Viņasprāt, otrs ierastākais neveselīgu izvēļu stimulators ir milzīga izmēra porcijas, kas pieejamas par nelielu cenu, jo tām līdzi nāk uzvaras garša par šķietamo ietaupījumu. Savukārt ikdienas steiga vairs nevar kalpot par aizbildinājumu neveselīgam uzturam: griezti augļi un dārzeņi, smūtiji, auksti spiestas sulas – veikalu piedāvājumā šobrīd atrodams visplašākais veselīgu uzkodu klāsts.