Lai gan pasaulē veģetārisms turpina aizraut jaunus sekotājus, Latvijā par veģetāriešiem sevi atzīst vien pieci procenti Latvijas iedzīvotāju, liecina pētījuma centra "SKDS" pērn veiktās aptaujas dati. Gaļa joprojām nav zaudējusi savu nozīmību ikdienas ēdienkartē, jo satur virkni svarīgu vitamīnu un minerālvielu, bez kuriem cilvēka organisms nespēj pilnvērtīgi funkcionēt, uzskata sabiedrības veselības ārste, veselības zinātņu maģistre uztura zinātnē Irina Karpikova.
Ir jāņem vērā, ka bez organismam nepieciešamā atbalsta, ko sniedz gaļā esošie mikroelementi, cilvēka veselība var tikt apdraudēta, sākot ar diskomfortu un sliktu pašsajūtu un beidzot ar nopietnām veselības problēmām. Tieši tāpēc brīžos, kad ir vēlēšanās radikāli mainīt savu ēdienkarti, nevis savas veselības vai pārliecības dēļ, bet gan modes, ir vērts atcerēties, kādas ir gaļas produktu priekšrocības līdztekus garšas īpašībām un kāpēc jau no uztura zinātnes pirmsākumiem gaļa tiek uzskatīta par vienu no vērtīgākajiem pārtikas produktiem.