sangrita tekila
Foto: Shutterstock
Uz jautājumu, kā pareizi jādzer tekila, vairums no mums atbildētu, ka ar sāli un laimu, kā gan citādi! Patiesībā, lai izbaudītu šī dzēriena garšas nianses, meksikāņi tekilu bauda komplektā ar sangritu. Lasot tālāk, uzzināsi, kas tad ir sangrita, kā to pagatavot un kā pareizi baudīt tekilu, jo, būsim atklāti, sāls laizīšana no dažādām ķermeņa daļām un viebšanās, uzkožot skābo laimu, ir procedūra, kura šķita jestra deviņdesmitajos, bet nu jau ir zaudējusi savu sākotnējo šarmu.

Sangrita ir pikants vairāku sulu sajaukums – bezalkoholisks kokteilis, kuru jāmalko kopā ar tekilu. Kaut nosaukumi ir līdzīgi, sangritai nav nekāda sakara ar spāņu iecienīto sangriju, kas ir viegli alkoholisks kokteilis ar vīna un augļu piedevu.

Kā skaidro "Food republic", parasti sangritas pamatu – sulu sajaukumu, sagatavo lielākā traukā, tad lej glāzēs, lai katrs varētu pievienot sāli un Tabasko mērci vai čili piparu pulveri pēc saviem ieskatiem. Pēc garšas sangrita ir ļoti patīkams balanss starp starp saldu, sāļu, spirdzinošu un pikantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!