Sangrita ir pikants vairāku sulu sajaukums – bezalkoholisks kokteilis, kuru jāmalko kopā ar tekilu. Kaut nosaukumi ir līdzīgi, sangritai nav nekāda sakara ar spāņu iecienīto sangriju, kas ir viegli alkoholisks kokteilis ar vīna un augļu piedevu.
Kā skaidro "Food republic", parasti sangritas pamatu – sulu sajaukumu, sagatavo lielākā traukā, tad lej glāzēs, lai katrs varētu pievienot sāli un Tabasko mērci vai čili piparu pulveri pēc saviem ieskatiem. Pēc garšas sangrita ir ļoti patīkams balanss starp starp saldu, sāļu, spirdzinošu un pikantu.
Tekilas baudīšanas rituāls
Kāds tad ir pareizs tekilas baudīšanas rituāls. Sangritu ielej glāzē, tekilu – "šotiņā". Pretēji vispārpieņemtajam paņēmienam, ka visu tekilu jāizdzer vienā paņēmienā, šajā gadījumā dzērienu bauda maziem malciņiem, pēc tam noskalojot ar pāris malkiem sangritas. Pikantais sulu kokteilis attīra un saasina garšu kārpiņu maņas un palīdz izgaršot tekilu pavisam jaunā kvalitātē, apgalvo "Food republic".
Lai pārbaudītu šo ieteikumu, "Tasty" komanda veica degustāciju, gūstot apstiprinājumu, ka šis tekilas baudīšanas veids tiešām ir daudz labāks, salīdzinot ar sāls un laima paņēmienu.
Kā pagatavot sangritu
Gluži kā, piemēram, "Asiņainajai Mērijai", arī sangritai nav vienas pareizās receptes – sastāvdaļās var būt gan apelsīnu, tomātu, gan granātābolu un laima sulas dažādās proporcijās.
Lūk, divas vienkāršas receptes izmēģināšanai!
1 l tomātu sulas;
3/4 l apelsīnu sulas;
2 laimu sula;
sāls un Tabasko mērce pēc garšas.
1 l apelsīnu sulas;
1/2 l granātābolu sulas;
3 laimu sula;
Tabasko mērce vai čili pulveris un sāls pēc garšas.
Lai nodemonstrētu draugiem savas jauniegūtās zināšanas kokteiļu jaukšanas mākslā, sarīko ballīti meksikāņu stilā. Te atradīsi receptes ēdieniem Meksikas virtuves labākajās tradīcijās.