jogurta mērce gurķi sīpolloki
Foto: Shutterstock
Gatavojot salātus, nevajadzētu sabojāt labo ieceri, pievienojot tiem majonēzi, pārlieku daudz eļļas vai treknu krējuma mērci. Tā vietā labāk izmanto vieglu jogurta, citrusaugļu vai kefīra aizdaru, kas garšos lieliski, turklāt bez milzum daudz liekām kalorijām.

Jogurta mērces garšu vari bagātināt, pievienojot tai kapātus zaļumus, nedaudz sinepju vai mārrutku, citronu sulu, šķipsnu sāls un šķipsniņu cukura. Šāds salātu aizdars garšos lieliski pat bez milzum daudz liekām kalorijām.

Kad nākamreiz grasies devīgi pievienot salātiem eļļu, atceries, ka ēdamkarote olīveļļas satur vismaz 100 kalorijas. Lai pagatavotu veselīgu un gardu salātu mērci, burciņā ielej apelsīnu, citronu, ābolu, granātābolu vai citu saldskābu sulu, pievieno nedaudz eļļas, graudu sinepes, kapātus zaļumus, šķipsnu sāls, burciņu aizvāko un sakrati, līdz iegūta viendabīga mērcīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!