Konservētas skumbrijas savā sulā - 2
Foto: "Virtuve diviem"

"Šoreiz konservēšanai izmantojām skumbrijas, jo tās bija svaigi nozvejotas, bet pēc šāda principa var gatavot arī citas zivis. Lielisks ēdiens – dabīgs, aromātisks un daudz gardāks par veikalu produkciju. Iesakām katram pašam šo recepti izmēģināt," teic kulinārijas bloga "Virtuve diviem" autori.

Burkas (500 ml) izmazgā un izplaucē ar verdošu ūdeni, tāpat sagatavo arī burku vāciņus.

Uz katru burciņu izmanto vienu vidēja lieluma skumbriju, nelielu sīpolu nelielu burkānu.

Zivis nomazgā, iztīra un sagriež aptuveni 3 cm gabaliņos.

Nomizo un sagriež pusgredzenos sīpolus. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves.

Katrā burkā liek pa lauru lapai, 4 melno piparu graudus un 1-2 smaržīgos piparus. Tad burkā kārtām dārzeņus un zivs gabalus. Sapresēt neko nevajag!

Foto: "Virtuve diviem"

Beigās katrā burkā ieber šķipsnu sāls un tikpat daudz cukura, virsū uzlej ēdamkaroti augu eļļas. Katrai burkai vāka vietā uzliek folija loksni vai vāciņu, bet to neaizskrūvējot.

Foto: "Virtuve diviem"

Burkas liek aukstā cepeškrāsnī, uzsilda krāsni līdz 180 grādiem un tādā temperatūrā gatavo zivis vienu stundu. Karstas burkas uzmanīgi izņem no krāsns un aizvāko. Atdzesē un uzglabā vēsumā.

Lieto uz maizītēm, zivju salātos vai ēd nost tāpat vien.

Foto: "Virtuve diviem"

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!