Ilze Briede Donu saimniece - 1
Foto: Privātais arhīvs
Ilzi Briedi daudzi atpazīst no televīzijas šoviem "Īstās latvju saimnieces" un "Kūku kari", bet šis nebūs stāsts par kūkām. "Mana būtība nav iedomājama bez īstas rupjmaizes," teic Ilze, kura cep maizi jau kopš 2008. gada. Šobrīd, kad maizes cepšanas tradīcijas atkal sāk atdzimt, lai nāktu talkā iesācējiem, apsviedīgā latvju saimniece dalās ar savu maizes stāstu un izlolotu rupjmaizes recepti.

"Stāsts ir garš, bet katrs vārds tur ir svarīgs, jo pa kripatiņai salicies no gudru sievu sirdīm," teic Ilze Briede, atklājot savus maizes cepšanas noslēpumus.

"Lai uzceptu labu rupjmaizi, bez labiem miltiem, kas novākti sausā laikā un glabāti sausās telpās, vēl vajag labu maizes krāsni, kārtīgu abru, sargātu un lolotu abrkasīti (ieraudziņu) un riktīgu saimnieci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!