Foto: Shutterstock
Klāt augusts – burvīgais ogu un augļu laiks, kad tā vien gribas uzsūkt sevī vasaras krāsas un smaržas un paildzināt šo sajūtu, lai pie tās atgrieztos arī nemīlīgās ziemas dienās. Aukstajā gada laikā dzīvi saldāku padarīs vasarā pagatavotā ievārījuma krājumi un žāvēti vai saldēti augļi un ogas. Kas vajadzīgs, lai šīs dabas veltes saglabātu līdz pat nākamajam pavasarim, atklāj "Kesko Senukai Latvia" mājsaimniecības preču kategorijas vadītāja Līva Briede.

Pareizās izejvielas īstajā traukā

Cik saimnieču, tik ievārījuma recepšu, knifu un padomu izcila rezultāta iegūšanai. Jebkurā virtuvē lieliska ievārījuma pamatā ir aromātiskas, sulīgas un nobriedušas izejvielas. Svarīgi atcerēties, ka jāizmanto tieši tik daudz cukura, cik norādīts receptē. Ja cukura būs par daudz, ievārījums garšos šķebinoši saldi, ja par maz – var gadīties, ka tas nesaglabāsies visu ziemu, jo vai nu vāciņš "uzsprāgs", vai arī burkā sāksies fermentācijas process. Tomēr izcila ievārījuma pagatavošanai ir svarīgas ne tikai izejvielas, bet arī pats gatavošanas process. Būtiska nozīme ir traukam, kurā ievārījums tiks gatavots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!