putra
Foto: Shutterstock
Daudziem putra bērnībā tika uzspiesta vai gatavota ne pārāk garšīga un izskatīga. Taču, ja gatavosi radoši, tad putra izdosies lieliska. "Tasty" lūdza speciālistus padalīties ar putru vārīšanas knifiem un apkopoja gardu sāļo un saldo putru receptes.

Auzu pārslu putru vāri pienā un pievieno sviestu

"Vēsturiski putra bija viens no pirmajiem ēdieniem, ko ēda visi. To gatavoja pat pirms cilvēki bija iemācījušies cept maizi. Un maizes aizsākums bija no putras veidoti plāceņi, ko cepa pelnos vai apgrauzdētās oglēs," stāsta raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Brigita Puriņa. Putra vienmēr Latvijā bijusi klātesoša, un cilvēki to pirmo iemācījās gatavot. "Pirmās putras Eiropā bija no graudaugiem, un vieni no senākajiem bija speltas kvieši, no kuriem vārīja putras, tie mūsdienās atkal atguvuši savu vārdu. Turklāt, ja runā par ļoti seniem laikiem, tad putras cilvēki ēda ar rokām," stāsta saimniece, kuras ģimenē putra arī ir iecienīts ēdiens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!