Suši bāze ir zivs
"Ja godīgi, tad suši ir kalorijām bagāti, jo, piemēram, rīsiem liek klāt ļoti daudz cukura. Tāpēc aicinu nepārspīlēt ar daudzumu, jo ar acīm var apēst daudz suši. Lai gan no otras puses, tajos nav citu piedevu, kā piemēram, treknas majonēzes, kas ir citos fast food ēdienos," stāsta Siguldas restorāna "Lielais loms" īpašnieks un suši pavārs Ojārs Deksnis. Vai tad suši ir fast food? "Man liekas, ka mūsdienās jau tas sācis par to kļūt. Negribas pašam to atzīt, bet esmu sapratis, ka pēdējā laikā cilvēki to uztver kā vienu no fast food veidiem, jo būs ātri, pieejami un garšīgi." Bet Japānā noteikti šī kultūra ir citāda, jautāju pavāram. "Japānā esot labākie suši pasaulē, tai pašā laikā tur ir arī otra puse, kad viņi strādā uz apjomu un tirgo fasētus suši. Pat tāda lieta kā krabju nūjiņas tur ir ļoti populāras, lai cik tas dīvaini neizklausītos. Bet tu vari mazā restorāniņā okeāna krastā dabūt tikko ķertu zivtiņu. Tur ir gan tas, gan tas. Pats esmu redzējis, kā taisa konveijeru suši – ir gara milzīga lapa, uz tās liek rīsus un pildījumu un griež."