Ķiršu kompots, ķiršu ogas kompotā, ķiršu kompots tuvplānā
Foto: Shutterstock
Pats par sevi ķiršu kompots garšo brīnišķīgi – gandrīz neticami, ka tā garšu var vēl kaut kā uzlabot. Bet var! Iesakām garšu papildinājumus, kas dažādos un bagātinās ķiršu kompota garšu.

Ķiršu brendijs

Gatavojot ķiršu kompotu, tam var pievienot glāzīti ķiršu brendija – sīrupam vāroties, alkohols izgaros, taču sīrupa garša kļūs izteiksmīgāka un bagātīgāka.

Apelsīns

Ķiršu kompotam bieži mēdz pievienot nedaudz citronu sulas. Tā vietā var pamēģināt sīrupam vārīšanas beigās pievienot svaigi spiestu apelsīna sulu un nedaudz pierīvēt apelsīna miziņu. Tas dos niansētāku garšu un papildinās aromāta buķeti ar apelsīna noti.

Kanēlis un krustnagliņas

Kompotam pierīvējot nedaudz kanēļa miziņas, tas iegūs jaunas garšas un smaržas nianses, kas piestāvēs Ziemassvētku laikam. Jāatceras, ka kanēlis dod zināmu rūgtumu, tādēļ tas jāpievieno ar apdomu. Tas pats sakāms par krustnagliņu pievienošanu – tās dod svētku aromātu, taču jāatceras, ka to garša un aromāts ir ļoti intensīvs. Atkarībā no kompota daudzuma, ar vienu vai divām krustnagliņām pilnīgi pietiks.

Mandeļu ekstrakts


Mandeļu un ķiršu garšas lieliski sader kopā. Gatavojot ķiršu kompotu, pašās sīrupa vārīšanas beigās var pievienot mazu lāsīti mandeļu ekstrakta. Ķiršu kompots ar mandeļu noti garšu un smaržu buķetē ir sākums neskaitāmiem izciliem desertiem.

Ķiršu kompots ziemas krājumiem

Foto: Shutterstock

Mājās gatavotais kompots ļauj kavēties bezbēdīgo vasaras dienu atmiņās. "Rimi" gardēdis Normunds Baranovskis iesaka ķiršus ēst ne tikai svaigā veidā, bet salasīt un pagatavot gardu kompotu ziemai, kas ļaus atgriezties vasaras sajūtā sev vēlamā laikā.

Lasīt vairāk

Mājas ķiršu limonāde

Foto: DELFI

"Mamma, šī limonāde ir tā kā ķiršu kola!" nogaršojuši šo dzērienu, izsaucās bērni. Un viņiem taisnība, jo šefpavārs Lauris Aleksejevs, kurš esot šīs receptes autors, tieši tā arī nosaucis. Izmēģinājām un atzinām par labu esam. Noteikti atkārtosim vēl, jo ķiršu vēl daudz. Tiesa, atkāpāmies no receptes oriģināla, samazinot cukura daudzumu, jo šķita – būs par daudz.

Lasīt vairāk

Ķiršu zupa

Foto: Shutterstock

Pasakaini gards un vienkārši pagatavojams deserts – ķiršu zupa. Vajadzēs vien skābos ķiršus savā sulā, mazliet skābā krējuma un lielākā daļa produktu jau ir. Izmanto svaigus skābos ķiršus un ķiršu sulu vai savā sulā konservētus ķiršus bez kauliņiem.

Lasīt vairāk

Ķiršu ievārījums ukraiņu gaumē

Foto: Shutterstock

Recepte divi vienā – pagatavojot iegūsi gan gardu ķiršu ievārījumu, gan sīrupu dzērienu pagatavošanai vai pankūku apliešanai.

Lasīt vairāk

Ķiršu un aveņu kompots

Vasarīgs un svaigs deserts, kuram krēmīgumu piedod grieķu jogurts.

Lasīt vairāk

Video: Kā izņemt ķirša kauliņu ar papīra saspraudi?

Ķiršu sezona ir klāt! Jāsteidz vārīt ievārījumi un kompoti, tāpat savu kārtu gaida pīrāgi un tortes. Turklāt ķiršus var arī saldēt. Ir tikai viena problēma - kā pēc iespējas ātri un vienkārši izņemt no ķiršiem kauliņus?

Lasīt vairāk

Ķiršu sula

Foto: Shutterstock

Aromātiska ķiršu sula pieliekamā krājumu papildināšanai.

Lasīt vairāk

Aromātisks ķiršu liķieris ar kanēli un vaniļu

Foto: Shutterstock

Aromātisks ķiršu liķieris, kas ziemā atsauks atmiņā vasaras garšas.

Lasīt vairāk

Vienkāršais ķiršu ievārījums ar kanēli

Foto: Shutterstock

Siltas pankūkas, baltmaize vai vienkārši karote garda ievārījuma ļaus lūpu kaktiņiem pacelties smaidā. Ne mazums svētdienu rīti ir kļuvuši baudāmāki tikai tāpēc, ka ledusskapī glabājas kripatiņa vasaras – gards ķiršu ievārījums. Recepti iesaka "Rimi" gardēdis Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Ķirši ziemas krājumiem: 11 receptes – no kompota un liķiera līdz etiķim

Foto: Shutterstock kolāža

Kad pirmā kāre pēc ķiršiem remdēta, jādomā, kā sulīgo ogu ražu saglabāt ziemas krājumiem. Ierastākie veidi ķiršu ieziemošanai ir ievārījums vai kompots, bet mums pūrā ir ne vien klasiskas receptes, bet arī mazāk ierasti, bet tāpēc ne mazāk gardi ķiršu izmantošanas veidi.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!