Krēmīgumam pievieno lēcas
Gatavojot krēmzupu, pievieno lēcas, vislabāk nelobītās. Sablendētas, tās zupai piešķirs gan krēmīgumu, gan skaistu krāsu, vērtīgas uzturvielas, kā arī izteiksmīgu tekstūru. Tās arī nodrošinās ilgāku sāta sajūtu.
Pāris selerijas kātu dara brīnumus
Reizē ar dārzeņiem, pievieno un apcep gabaliņos sagrieztus selerijas kātus, kaut vai divus. Sablendēti selerijas kāti zupai piešķirs vēl vienu – saldenu – garšas noti, arī brīnišķīgu tekstūru, kas vairs nebūs kā biezenis. Pat tiem, kuriem selerijas kāti negaršo, biezzupā tie garšos, jo būs pilnīgi pārvērtušies. Papildus būs arī šķiedrvielas un vitamīni.
Siers pikantumam un sāta sajūtai
Pasniedzot, zupai var uzrīvēt dažādus sierus vai uzbērt gabaliņos saplēstu mocarellu vai gorgonzolu. Sieri dos gan papildus garšu, arī pikantumu, gan ilgāk nodrošinās sāta sajūtu.
Bagātini garšu ar niansēm!
Pasniedzot var pārbērt grauzdētas sēklas, riekstus, grauzdiņus, pārliet extra virgin olīveļļu, nogatavināto balzāmetiķi, pesto.
Citrons kā punkts uz "i"
Zupai garšu ļoti labi izlīdzsvaro beigās nedaudz pievienota citrona sula. To katrs var pievienot individuāli. Tas der pat skābajai tomātu krēmzupai, jo citādi skābais citrons to paceļ citā līmenī.
Un tā iegūsim krēmzupu kā pamatēdienu!