suši, restorāns
Foto: Shutterstock
Pat ja tu neesi īpaši liels japāņu ēdienu fans, visdrīzāk, tu kaut reizi dzīvē esi nogaršojis suši un varbūt pat tos iemīlējis. Spriežot pēc suši restorānu nepārtrauktās izplatības, to pieejamības daudzos pārtikas veikalu plauktos, kā arī iekļaušanos ļoti daudzās ēdienkartēs, nebūs pārspīlēti teikt, ka pasaule mīl suši. Nelielai izklaidei piedāvājam iepazīt desmit interesantus faktus par suši, ko apkopojuši "Heyexplorer.com" un "Blowfishrestaurant" autori.

Suši nav radušies Japānā


Lai gan Japāna gūst plašu atzinību par suši radīšanu (tiek uzskatīta par suši galvaspilsētu), patiesībā mums ir jāpateicas Dienvidaustrumāzijai. Tiek lēsts, ka ēdiens, ko sauca par "narezushi" (pirmā suši forma), kas sastāvēja no rīsiem un ap tiem aptītām zivīm, radās jau 500. gadā pirms mūsu ēras kaut kur pie Mekongas upes, kas, starp citu, nav ne tuvu Japānai. Pēc tam, kad suši tika tur pirmo reizi pagatavoti, tie kļuva populāri Ķīnā, un tikai pēc tam sasniedza Japānu, kur kļuva par tik ļoti populāru ēdienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!