Vilītes plaukts - 32
Foto: DELFI
Plānos, apaļos, veikalā nopērkamos plāceņus vajadzētu turēt savā virtuvē līdzīgi kā cukuru un sāli – vienmēr pieejamus, jo tiem piemīt fantastiska īpašība – spēja izglābt kā pusdienas, tā vakariņas. Un, ja nepieciešams, tad tortiljas steigs palīgā arī brokastīs un launagā. Neraudzētā kukurūzas vai kviešu miltu maize, kas nākusi no Meksikas, lieliski ierakstās arī latviešu virtuvē.

Tortiljas lielais pluss ir tas, ka tajā var ietīt visu, ko sirds vēlas un ledusskapis piedāvā. Pasniegt var gan karstu, gan aukstu, uz šķīvja vai iesaiņotu līdzņemšanai. Meksikāņu plācenis vienlīdz labi iederēsies kā svētkos, tā darbdienās, kā piknikā, tā talkas dienās.

Meksikāņu vakariņas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!