Gaļas konservi sen vairs nav tikai ēdmaņa laivu braucienos vai piknikos. Tie ir gatavi adaptēties jebkurā ēdienā, sākot ar gaļas pīrādziņiem, beidzot ar sātīgu sautējumu, par flotes makaroniem pat nerunājot – tie ir klasika, kas izturējusi gadu desmitu pārbaudi.
Laikā, kad tiek mudināts iepirkt ilgspēlējošu pārtiku, un daži veikali pat limitējuši skaitu, ko drīkst viens pircējs iegādāties, gaļas konservi piedzīvo iecelšanu saulītē – tie vairs nav tikai laivu brauciena vai pārgājiena pārtika, tie tiek servēti arī uz galda.
Pirmo "ko iesākt ar gaļas konserviem?" jautājuma vilni sociālie tīkli piedzīvoja pandēmijas pirmsākumos, kad skolēniem uz māju tika dotas pārtikas pakas. Tur neiztrūkstoši atradās arī gaļas konservi. Saprotams, ka bērni būtu gatavi ēst flotes makaronus – pastu, kas sajaukta ar gaļas konserviem, bet mammas tomēr vēlētos integrēt konservus arī citos ēdienos.