netīra panna, birste
Foto: Shutterstock
Viss ir jauki līdz brīdim, kad kādam ir jāmazgā trauki. Īpaši pannas, kurās stundas divas cepeškrāsnī cepies kaut kas garšīgs. Nu tad arī ir kārtīgi piecepies. Bet ir pārbaudītas vērtības, ar kurām piedegumu var dabūt nost vieglāk, raksta portāla "Allrecipes" eksperti.

Soda un etiķis dara brīnumus

Šī ir sena un visai iedarbīga metode. Vispirms izlietni piepilda ar karstu ūdeni. Ūdenim pievieno sodu un galda etiķi vienādās daļās (apmēram pusi kafijas krūzes no katra). Tad iegremdē pannu maisījumā un ļauj tai kādu stundu pamērcēties. Pēc tam atliek rūpīgi notīrīt pannu, izmantojot sūkļa raupjo pusi. Tīrot ar apļveida kustībām, veiksmīgāk iespējams izvairīties no būtiskiem skrāpējumiem. Kad panna tīra no piedegumiem, to nomazgā ar ziepēm un ūdeni un pēc tam nekavējoties nosusina, lai izvairītos no rūsas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!