dažādas olas dzeltenums
Foto: Shutterstock
Svētki ir gari, un reizēm vārītas olas siltā istabā stāv vairākas dienas. Cik ilgi krāsotās olas ir ēdamas, vai tās jātur ledusskapī un kurā brīdī raibās olas kļūst tikai par svētku rotu un uzturā nav lietojamas? Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone sadarbībā ar veikalu tīklu ELVI stāsta, kas jāzina, lai Lieldienu olas varētu droši ēst.

Viss sākas veikalā

Izcilas Lieldienu olas var iegūt tikai no labas kvalitātes jēlām olām, tāpēc, iegādājoties olas, jāpārliecinās par olu derīguma termiņu un to, vai olu čaumalas ir veselas. Olas vislabāk uzglabāt ledusskapī, taču ir svarīgi olas sargāt no lielam temperatūras svārstībām - temperatūras maiņas var bojāt olu čaumalu, radot mikroplaisas un veicinot baktēriju veidošanos. Olas jāuzglabā atsevišķā traukā, nepieļaujot čaumalas saskarsmi ar citiem produktiem. Jāatceras, ka olas čaumalā ir poras, kuras laiž cauri gaisu un smaržas, tāpēc olas ieteicams glabāt arī atsevišķi no produktiem ar spēcīgu aromātu. Ja ledusskapis svētku gaidās ir pilns ar citiem labumiem, olas līdz 20 dienām var uzglabāt istabas temperatūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!