Želatīns ir viens viltīgs, nešpetns un nepaklausīgs produkts. Viņš mēdz pievilt pat rūdītākos gatavotājus. Te tas nestingst ne sitams, te atkal kļūst ciets kā kaučuka bumba – met kaut pret sienu un spēlē skvošu! Arī pašas stindzinošās vielas variantu veikalu plauktos ir daudz un dažādi. Kā pieradināt šo spītnieku?
Pats galvenais princips, kas jāievēro, lietojot želatīnu pēc receptes, – nekad neuzticies receptē rakstītajām karotēm vai gramiem, ja vien tur nav norādīts konkrēts želatīna zīmols. Želatīns no želatīna atšķiras, tādēļ visdrošāk ir sekot uz paciņas atrodamām norādēm.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit