želatīna deserts
Foto: Shutterstock

Želatīns ir viens viltīgs, nešpetns un nepaklausīgs produkts. Viņš mēdz pievilt pat rūdītākos gatavotājus. Te tas nestingst ne sitams, te atkal kļūst ciets kā kaučuka bumba – met kaut pret sienu un spēlē skvošu! Arī pašas stindzinošās vielas variantu veikalu plauktos ir daudz un dažādi. Kā pieradināt šo spītnieku?

Pats galvenais princips, kas jāievēro, lietojot želatīnu pēc receptes, – nekad neuzticies receptē rakstītajām karotēm vai gramiem, ja vien tur nav norādīts konkrēts želatīna zīmols. Želatīns no želatīna atšķiras, tādēļ visdrošāk ir sekot uz paciņas atrodamām norādēm.

Ja receptē rakstīts, ka masas sastindzināšanai vajag 7 gramus želatīna, bet paciņas instrukcija saka, ka 10, tad tici paciņai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!