olu kultenis, garaiņi
Foto: Shutterstock
Olu kultenis ir viens no vienkāršākajiem un garšīgākajiem ēdieniem pasaulē. Tomēr, lai pagatavotu izcilu olu kulteni, jāzina daži triki. Neticami, bet olu kulteņa "zelta griezumu" atklāt, šķiet, vēl nav izdevies nevienam. Varbūt šie knifi, ko atklāj portāls "Food&Wine", būs īstie, lai sasniegtu pilnīgu perfekciju? Pilnīgi skaidrs ir viens: mūs gaida ne viens viens paziņojums, ka nu gan atklāts ideālā olu kulteņa noslēpums un kas jādara, lai kultenis izdotos ideāls. Vienmēr taču var pamēģināt!

Olu kultenis, lai cik vienkāršs ēdiens, patiesībā ir diezgan kaprīzs: to iespējams pārcept, padarīt pārāk sausu vai pārāk sasulojušos, tas var būt nepietiekami gaisīgs vai nepietiekami krēmīgs... Vērts pārbaudīt, cik izcilu rezultātu var sasniegt, soli pa solim sekojot dažiem vienkāršiem ieteikumiem.

Sitiet olas pret galdu vai dēlīti

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!