olu kulšana
Foto: Shutterstock
Receptēs bieži minēts, ka olām, pirms tās saputot, jābūt istabas temperatūrā. Kas notiks, ja putos aukstas – tikko no ledusskapja? Vai sasildītas olas garantē garšīgākas kūkas? Vai aukstas var sabojāt cepumus? Meklējam izskaidrojumu šai mistērijai!

Sāksim ar to, ka olas pareizi jāuzglabā, lai tās būtu derīgas solītās 4-6 nedēļas pēc izdēšanas. Un neticiet ledusskapju ražotājiem, kuri olu glabāšanas veidni ielikuši ledusskapja durvīs. Visdrošākā un atbilstošākā temperatūra olām ir tieši vidējais vai zemākais plaukts.

Ak, jā, vēl silti ieteicams olas pirms likšanas ledusskapī nemazgāt (tā tiek noārdīta aizsargplēve un olas ātrāk paliks vecas). Der atcerēties, ka olas elpo un laiž cauri gaisu, tātad arī smaržas un smakas, tādēļ nevajadzētu olas likt kopā, piemēram ar lakšu bunti vai kūpinātu zivi, ja vien nevēlies gatavot kūku ar šādu aromātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!