marinēta gaļa
Foto: Shutterstock
Sāls, pipari, sakapāti sīpoli, timiāna saišķis, kefīrs, alus, pat kalmes un zaļas ērkšķogas! Latviešiem gaļas marinēšana, šķiet, viena no dzīvesziņām. Lai gruzīni marinē tikai ar sāli, mums, latviešiem, marināde ir tik dažāda kā Vidzemes brunči – svītru svītrām, kārtu kārtām! Taču cik ilgi šo meistarstiķi var uzglabāt?

"Svētkus gaidot, gribas visu saplānot un pagatavot laicīgi, lai visus svētkus nav jāstāv pie plīts. Taču cik dienas marinēta gaļa drīkst būt ledusskapī?" jautā Ance kādā no tērzētavām, kur pulcējas pavārmākslas entuziasti.

Par marināžu ilgmūžību konsultē restorāna "32. augusts" šefpavārs Rūdolfs Šteinbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!