gurķi, burka, dilles, mārrutka lapas
Foto: Shutterstock
Gurķi jāieburko, kamēr vēl mazi – ja negrib tos lielos zirgus trīslitru burkās. Lieliem gurķiem arī nav ne vainas, ja pēcāk tos salātos ar rīvi ierīvē. Bet ēšanai taču vajag, lai gurķis ir kraukšķīgs! Lūk, daži knifiņi un zināšanas, kas palīdzēs guķus ieburkot prišus un kraukšķīgus.

Mārrutks ar tiem gurķiem!

Mārrutka lapām un saknēm jābūt! Parasti koncentrējamies uz dekoratīvajiem diļļu (protams!) kātiem un upeņu lapām, un tie arī ir svarīgi. Bet tieši mārrutks vislabāk nodrošina gurķu kraukšķīgumu! Tam ir arī antibakteriālas īpašības, kas pasargā gurķus no bojāšanās. Līdzīgs efekts ir arī ozollapām, bet mārrutks neapšaubāmi ir gurķu labākais draugs!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!