zaļie zirnīši
Foto: Shutterstock
Zaļā sulīgā pāksts ar zaļajiem zirņu cukuriņiem ir viena no vasaras garšām, ko gribas saglabāt arī ziemai. Vai tas maz ir iespējams? Jā, ir! Iesākumā vajadzēs daudz pacietības, tos lupinot, un gribasspēku – neapēdot.

Sauja ar izlobītiem zaļajiem zirnīšiem jeb cukurzirņiem ir ēdiens, ko droši varētu iekļaut restorānos, un tam būtu noņēmēji. Pirmkārt, kāds jau būtu veicis netīkamo lobīšanas darbu, otrkārt, varētu saēsties karotēm – atkarībā no izvēlētās porcijas lieluma.

Taču, kamēr restorāni šādu iespēju nepiedāvā, jāparūpējas pašiem par savu mājas restorānu ziemā, kad apetīte aug līdz ar mīnusiem aiz loga un tik ļoti gribas vasaru, ka jāver vaļā saldētava vai pieliekamais, meklējot iesprostoto vasaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!