Foto: Dace Saulīte
Upenes šogad krāšņi padevušās un vilināt vilina arī uz mazām nerātnībām. Varbūt šogad mēģināt ielikt upenes burkā liķierītim? Bet kā lai pagatavo tādu īsti gardu, lai smaržīgs un tīkams? Ar savu metodi dalās jūrmalniece Dace Saulīte.

"Ēteriskās eļļas ūdeni nešķīst, tāpēc liķieru taisīšana ir labākais veids kā saglabāt aromātus," saka Dace. "Tas ir galvenais moments, kāpēc ir vērts taisīt tieši liķieri. Man vēl patīk jauktie liķieri, kur visas vasaras garumā kaut kas tiek pielikts klāt ienākšanās secībā. Tad var sanākt 2022. gada ziemā baudīt 2021. gada vasaru..."

Upeņu liķiera oagatavošanas princips ir vienkāršs, stāsta Dace: pieber trīs litru burku ar ogām, pa vidu saber cukuru un pāri stipru šņabi. Dace izmanto vīra gatavoto ābolu šmakovku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!