"Ēteriskās eļļas ūdeni nešķīst, tāpēc liķieru taisīšana ir labākais veids kā saglabāt aromātus," saka Dace. "Tas ir galvenais moments, kāpēc ir vērts taisīt tieši liķieri. Man vēl patīk jauktie liķieri, kur visas vasaras garumā kaut kas tiek pielikts klāt ienākšanās secībā. Tad var sanākt 2022. gada ziemā baudīt 2021. gada vasaru..."
Upeņu liķiera oagatavošanas princips ir vienkāršs, stāsta Dace: pieber trīs litru burku ar ogām, pa vidu saber cukuru un pāri stipru šņabi. Dace izmanto vīra gatavoto ābolu šmakovku.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit