cepta vista
Foto: Shutterstock
Lai nu kā tur bija ar to vienu zivi, ar ko var pabarot pūli, gudrai saimniecei tas nav nekas jauns. Ir daudz produktu, no kuriem sanāk nevis viena vai divas, bet pat vairākas ēdienreizes. Prātīgi izplānojot un saprātīgi izmantojot visu produktu, tā sakot, no kātiņa līdz astītei, var ietaupīt gan laiku gan naudu.

Ļoti iespējams, ka šovakar vakariņās daudzās mājās ir vistas cepetis. Viedākās saimnieces zina, ka vistas kaulu korpuss un tās dažas ļerpatiņas nav jāmet ārā – kopā ar pannā satecējušajiem tauciņiem (protams, ja tie nav sadeguši, melnumus un sadegumus uzturā lietot ir kaitīgi!) to visu var savārīt, un sanāks labs pamats kādai gardai zupai vai mērcei.

Runājot par vistu – vieda saimniece un vienkārši ļoti prātīgs cilvēks Egita Žuka dalījās ar "Tasty" ar ēdienkarti gandrīz nedēļai, un tas viss – no piecām vistas kājām! Zupa, salāti, makaroni ar vistu, pat pildītas pankūkas! Protams, daudz kas atkarīgs no ģimenes lieluma un ēdelības, bet aplūkot, ko iespējams pagatavot no diviem kilogramiem vistas noteikti ir vērts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!