Vilītes plaukts - 309
Foto: DELFI
Saldētavā ielikts vesels tomāts, izņemot ārā, pārvērtīsies neglītā zampā. Taču tomātus sasaldēt vajag un var, tikai tie vispirms ir jāsablendē. Ziemā varēs gatavot zupas, sautējumus un mērces!

Tomāti ir cimperlīgi kundziņi! Tiem patīk, ja tos apčubina gan siltumnīcā, gan virtuvē. Ja grib gatavot tomātus želejā, tad jāizraugās tie tvirtākie un stingrākie, bet mērcēm un vīriešu zaptēm derēs arī nedaudz saguruši un formās izplūduši.

Vēl viena tomātu īpašība ir tā, ka tie iepauzē pirms nosarkt un tad to dara ar tādu joni, ka jāstāv virtuvē pie katliem visu dienu. Sasaldēt šos smukuļus ar nevar kā dažas labas ogas, zirnīšus vai burkānus. Teorētiski var – praktiski, izņemot no saldētavas un atstājot atkust, paveras žēlīgs skats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!