Gatavošanas veids, kas radies vēl krietni pirms ledusskapju izgudrošanas, palīdzēja pagatavoto uzglabāt ilgāk. Augstas raudzes restorānu ēdienkartes galvenais spēlētājs. Pieejams arī veģetārās versijas, lai gan pārliecināti konfita fani pret to iebilst. Konfits drīkstot būt tikai no gaļas, ideālā variantā – pīles. Kā tad ir?
Konfits skan nāvīgi smalki un dārgi, tas nu ir skaidrs! Taču pirmsākumi šim franču virtuves ēdienam ir diezgan prozaiski. Tas radās, ne jau lai pārsteigtu restorāna viesus, bet vienkārši, lai gaļu varētu ilgāk uzglabāt. Konfitēšana ir franču konservēšanas tradīcija, lai ilgstoši varētu uzglabāt pīles, zosu, cūkas vai citu gaļu. Pirmās trīs bija vairāk izplatītas konfitos, jo kā pīles un zosis, tā cūkas ir no treknā gala, un konfitēšana nozīmē gaļas pagatavošana taukos. Tauki iztek, un gaļa lēnām sutinās. Pēc pagatavošanas gaļu saliek podos, toveros un citos traukos, pārlej ar taukiem un uzglabā.