Konditorejas 'mazā, melnā vakarkleita' – auzu pārslu cepumi
Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI
Lai slavēts tas, kurš pirmo reizi savienoja auzu pārslas, sviestu, cukuru un olas! Viņš bija ģēnijs! Pateicoties šai kombinācijai, iespējams iegūt neskaitāmas saldas un mazāk saldas auzu pārslu cepumu versijas.

Auzu pārslu cepumi – tik vienkārši un tik ģeniāli! Sastāvdaļas vienkāršas un pieejamas, pagatavošana ātra un nesarežģīta, rezultāts – satriecošs!


Cepumi ir tik lieliski savā vienkāršībā, ka ne viena vien nācija gatava tos pasludināt par savējiem. Piemēram, briti ir pārliecināti, ka šiem cepumiem ir britu pilsonība jau kopš 19. gadsimta un tie ir kopā ar britiem gan priekos gan bēdās. Saceptas un sapresētas auzu pārslas esot ēduši karavīri, kad ātri vajadzējis atjaunot zaudētās enerģijas rezerves. Amerikāņi gan uzstāj, ka šos cepumus esot radījusi Fanija Farmere. Starp citu, šī kundze ir atbildīga par to, ka mēs vēl šodien mērām produktus karotēs un glāzēs. Taču tas jau ir cits stāsts, tādēļ – atpakaļ pie cepumiem. Amerikāņu trumpis ir tas, ka Fanija šo recepti ir pierakstījusi un nopublicējusi 1896.gadā savā pavārgrāmatā. Viņas pavārgrāmatā auzu pārslu cepumi ir bez rozīnēm, kas savukārt dod skotiem iemeslu sašust un apgalvot, ka auzu pārslu cepumi ir viņu izgudrojums – īstam auzu pātrslu cepumam pienākās būt ar rozīnēm!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!