Pieredzē dalās konditore Zoja Bulko.
"Personīgi es priekšroku dodu gatavošanai ar presēto jeb tā saukto slapjo raugu. Tiesa, pastāv risks, ka kādu reizi var arī rauga mīkla nesanākt. Tādā ziņā sausais raugs ir drošāks un ieteicams iesācējiem. Savukārt ar presēto raugu mēdz gadīties, ka tas ir jau saguris un vairs nepilda pienākumu – mīklas raudzēšanu. No savas pieredzes varu teikt, ka termiņš, ko drukā uz rauga paciņas "ieteicams izmantot līdz....", ne vienmēr ir uzticams. Es cenšos raugu izmantot nedēļu pirms norādītā termiņa. Ja tomēr rodas šaubas par rauga dzīvīgumu un spējām, es to iesaku pārbaudīt. Tiesa, pa rokai jābūt visam, kas rauga mīklai nepieciešams, jo, ja raugs būs darba spējīgs, tad tas uzreiz jāliek lietā.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit