Frikadeķu zupas katls
Foto: Shutterstock
Visa pamatā ir labs buljons! Pēc tam jau seko improvizācija un neskaitāmi atvasinājumi. Buljonā vienlīdz labi var "peldināt" gan klimpas, gan frikadeles, var pievienot dārzeņus, pākšaugus un graudaugus. Buljons ir pamats daudzām leģendārām zupām un ēdieniem. Ja ir buljons, tad būs gards ēdiens!

Saprotama lieta, ka steidzīgajiem ir izdomāti buljona kubiņi, pārlej tik ar karstu ūdeni un gatavs! Taču tie, kas pagaršojusi paša vārīto buljonu, atšķirību pamana. To aromātu un garšas nianses, ko dod savā virtuvē vārīts buljons, var salīdzināt ar pašu vārītu ievārījumu un pašceptu ābolkūku.

Patiesībā buljona vārīšanai nevajag sazin kādu alķīmiķa grādu, tiesa, gatavošana prasīs laiku, bet, kad buljons gatavs to var pārvērst ne tikai zupā, bet arī sasaldēt nākamajai ēdienreizei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!