<a rel='cc:attributionURL' href='https://unsplash.com/@paulaevelynphotography'>Paula Morin</a> / <a rel='license' href='https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/'>cc</a>
Reizē ar ziemas atnākšanu Latvijā sākusies arī granātābolu sezona tirgū un veikalos. Kā atrast pašu, pašu gardāko granātābolu un nekļūdīties?

Granātābols godam ir pelnījis Ziemassvētku augļu pjedestālu dalīt ar mandarīnu! Tie abi divi – gan mazais un aromātiskais citrusu pārstāvis, gan milzīgais auglis ar aiz cietās mizas paslēptiem simtiem sēkliņu sulīgā apvalkā – ir ļoti iederīgi svētku gaidīšanas laikā. Vienkārši, Ziemassvētku laiks valstīs, kur tie gatavojas, ir arī šo augļu sezonas laiks. Nevar nepieminēt, ka abi augļi rada atkarību! Paceļ roku, kurš spēj pēc pirmā mandarīna apēšanas pārstāt lupināt jau nākamo? Un kurš, atlobot gatavu un sulīgu granātābolu, spēj pārtraukt čāpstināt saldās sēkliņas, līdz bļodiņa pilna ar tām, bet uz galda nodevīgi vīd tikai granātābola miza un sulas šļaksti? Izskatās kā nozieguma vieta un cietušais ir viņš pats – misters granātābols.

Taču labu granātābolu jāmāk kā nopirkt, tā pareizi atlupināt, jo, ja iegadās nopirkt negatavu, tad mute čokurā, baudas nekādas un jāmeklē receptes, kur šo pusgatavo augli integrēt. Lielisks veids ir to izmantot kā marinējamo masu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!