Gardās gaļas desiņas jeb kupāti ir vareni gards ēdiens – ja to prot pareizi un garšīgi pagatavot. No kupātiem nevajag vairīties – lai gan šīs desiņas gatavotas no svaigas gaļas un var šķist, ka gaļas izstrādājumu būs nepieciešams ilgi gatavot (ja salīdzina ar parastajām "veikala" desiņām), tā it nemaz nav. Kā to pareizi darīt, skaidro gaļas meistars un "Piebalgas kūpinātavas" saimnieks Rihards Eniks.
"Tātad, netkarīgi no tā, vai tie ir klasiskie kupāti, itāļu mini kupātiņi vai vistas filejas desiņas ar mocarellu, ko arī mēs ražojam, nekas nelīdzinās svaigi ceptu desiņu aromātam. Kupāti ir lielisks produkts, diemžēl daudzi nezin cik vienkārši ir tos pagatavot, lai tie nekļūst sausi dēļ pārcepšanas vai pārplīst dēļ pārāk augstas cepšanas temperatūras.
Apvārīšana ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā sākt pagatavot kupātus. Lūk, kā to daru es!