"Lai arī visi svētki sievietēm ir vienos skriešanas darbos, domājot par to, ko celt svētku galdā, mūsmājās jau vairākus gadus 4. maija jaunajā tradīcijā – Baltā galdauta svētkos – uz galda rotājas gandrīz viens un tas pats. Pa lauciniecisko, bet ar glanci! Un, ja kādam noderēs manis pašas izveidotā ēdienkarte uz šiem svētkiem, tikai par to priecāšos," pirms svētkiem no savas virtuves raksta Eva. Turpinājumā – viņas vēstule.
Vispirms viss tiek sarūpēts galda klāšanai: izgludināts balts lina galdauts, piena krūzē salikti izplaucēti vai ziedoši (ja pavasaris to atļauj!) zari, skaistās mini vāzītes "sasēdinātas" baltas vizbulītes.
Lai galds būtu bagātīgāks, uz tā liekam dažādas uzkodas – gan saldas, gan sāļas. Piemēram, skābētus vai marinētus gurķīšus, skābētus kāpostus, tomātus želejā, Latgales salātus, marinētas bietes, proti, visu to, kas vēl ir palicis pēc garās ziemas, jo pēdējais laiks to visu notiesāt. Tādus latviskos ēdienus, ko parasti gatavo mājās. Tāpat mūsmājās nedrīkst aizmirst par tirdziņā pirktu kūpinātu vistiņu un žāvētām zivīm.