<a rel='cc:attributionURL' href='https://unsplash.com/@isabelnoschka'>Isabel Noschka</a> / <a rel='license' href='https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/'>cc</a>
Svaigas piparmētras smaržo dievīgi un piešķir brīnišķīgas garšas nianses daudziem ēdieniem. Piparmētru lapas svaigai ēšanai vai dzeršanai var vākt visu vasaru, bet – kad ir labākais laiks vākt piparmētras tējai? Un kā vislabāk kaltēt?

Labākais laiks piparmētru tējas vākšanai ir tieši pirms ziedēšanas – aromātiskais garšaugs izplaukst jūnija izskaņā vai jūlija sākumā un zied līdz pat septembrim. Tieši pirms ziedu raisīšanas mētras ir visaromātiskākās un atdod savu garšu pat kaltētā veidā. Vislabāk mētras griezt no rīta, jo šajā diennakts laikā augā ir vairāk ēterisko eļļu. Nogriežot pusi no cera augstuma, var cerēt uz vēl pāris piparmētru ražām vēl šajā pašā vasarā!

Pušķu kaltēšana uz auklas

Visērtākā piparmētru kaltēšana ir pušķos, kas iekārti auklā. Vien pirms tam ar šķērēm vai asu virtuves nazi jānogriež piparmētru stiebri vajadzīgajā garumā.


Kātus pārsien ar kokvilnas virvīti un iekar pušķus nostieptā auklā nostāk no tiešiem saules stariem. Ideālā istabas temperatūra – ap 20°C.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!