Lai iegūtu nevainojamas konsistences putru, iesakām uz litru piena bērt 5-6 ēdamkarotes mannas. Labāk mazāk, nekā vairāk, jo dažādu ražotāju putraimi briest dažādi, tomēr viens ir skaidrs – nav nekā sliktāka par pārāk biezu mannas putru. Nē, tomēr ir! Pārāk bieza un kunkuļos sagājusi putra!
Lai izvairītos no kunkuļiem, jāmaina ierastā gatavošanas gaita. Lej pienu katliņā un pievieno nepieciešamo mannas daudzumu. Atstāj katliņu "padomāt" – kādas 10 minūtes. Pēc tam liec to uz lēnas uguns un sāc vārīt, tūlīt arī ķeroties pie maisīšanas. Tā iegūsi gaisīgu putru bez neviena kunkulīša!
Plašāk par mannas biezputras vārīšanu un citām metodēm lasi šajā padomrakstā.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit