Foto: Shutterstock
Šķidrā medus pārvēršanos stingrā masā tautā dēvē par sacukurošanos. Un, re, "Tasty" lasītājam Jānim radies virtuves jautājums – ko iesākt ar sacukurojošos medu? Atbildi un ieteikumus sniedz biškopis Jānis Vainovskis.

Bitenieki šo dabīgo procesu sauc par kristalizēšanos, un tā vaininieki ir dabīgie cukuri glikoze un fruktoze. Jo vairāk glikozes ir medū, jo ātrāk tas kristalizējas, un tas ir atkarīgs no tiem ziediem, kurus bites apciemojušas savā lidojumā. Piemēram, pavasara medus sabiezē un kristalizējas jo īpaši ātri, – tā savā mājaslapā raksta saimniecības "Lūšu drava" eksperti.

Mūsu sarunu ar biškopi Jāni Vainovski sākam ar "Tasty.lv" izpētīto interneta dzīlēs. Tātad – tīmeklī tiek ieteikts medus burku likt karsta ūdens peldē un 5-10 minūtes paturēt, līdz medus atkal kļuvis vijīgi plūstošs. Otrs variants – ielikt mikroviļņu krāsnī. Kas par šiem ieteikumiem sakāms ekspertam?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!