Paprika ir svaiga, kraukšķīga, sulīga, bezgala garda un veikalu plauktos iegādājama visās sezonās, tieši tāpēc tā ir tik populāra sastāvdaļa daudzos pasaules ēdienos. Bet kā uzglabāt šo kārumu? Kā pēc iespējas ilgāk to saglabāt svaigu? Šāds jautājums ir īpaši aktuāls laikā, kad ienākas raža, kā arī brīžos, kad veikalā beidzot paprika ir par tādu cenu, kas acīs nekož.
Cik ilgi "pie dzīvības" saglabājas paprika?
- Ledusskapī: 14 dienas uzglabājama vesela paprika, septiņas dienas izturēs sagriezta paprika, jau pagatavota paprika – trīs līdz piecas dienas.
- Istabas temperatūrā uz virtuves letes: piecas dienas.
- Saldētavā: no sešiem mēnešiem līdz pat gadam.
Tomēr ir svarīgi ņemt vērā, ka glabāšanas laiks var atšķirties atkarībā no paprikas svaiguma iegādes brīdī.
Pirmā lieta, kas jāzina par jebkura dārzeņa un augļa uzglabāšanu, – nedrīkst uzglabāt dažādus augļus un dārzeņus kopā! Kāpēc? Daudzi augļi un dārzeņi nogatavojoties izdala etilēnu – gāzi. Etilēns ir augu hormons, kas atbild, piemēram, par aromāta veidošanos. Negataviem augļiem ar šīs gāzes palīdzību iespējams izraisīt vai pasteidzināt nogatavošanos. Tas nozīmē arī to, ka šī gāze liek citiem produktiem sabojāties, tāpēc uzglabāšana atsevišķās ledusskapja atvilktnēs var palīdzēt novērst to, ka dārzeņi un augļi pārāk ātri nogatavojas un sabojājas.
Runājot par papriku, pareiza uzglabāšana ir atslēga, lai saglabātu tās košo krāsu, kraukšķīgo tekstūru un labo garšu.
Labākie paprikas uzglabāšanas apstākļi
Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.
Lūdzu, uzgaidi!
Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...
Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv