Pievienot sāli beigās vai sākumā? Nomazgāt vistu pirms gatavošanas vai tomēr nē? Labāk svaigi vai konservēti tomāti? Sabiedrībā pastāv daudz dažādu priekšstatu par ēdiena gatavošanu, sākot no omīšu ēst taisīšanas paražām un meistarstiķiem līdz sociālo tīklu guru ieteikumiem – gatavošanas paradumi nereti pāriet no paaudzes paaudzē. Par to, cik šie priekšstati ir patiesi vai tomēr mītiski, zināšanās dalās "Rimi Gardēdis", šefpavārs Normunds Baranovskis.
Gatavojot ēdienu, pirmo vienmēr liek cepties ķiploku
Normunds norāda, ka tas ir atkarīgs no tā, kas tiek gatavots, taču jāatceras, ka ķiploks ļoti ātri sadeg un tādējādi zaudē garšu. Ja tiek gatavots ēdiens ar ķiploku un citiem produktiem, piemēram, burkānu un sīpolu, pirmo parasti liek sīpolu, tad burkānu, bet tikai pašās beigās – ķiploku. Lai saglabātu ķiploka garšu, to vēlams pievienot ēdienam pašās beigās līdzīgi kā citas svaigās garšvielas – dilles, lokus, pētersīļus.