Foto: Shutterstock

Burkošanas sezona turpinās! Nu ir pienākusi kārta likt burkās gardās paprikas pākstis. Lečo un vīriešu zapte, marinēta un tomātu sulā konservēta, ar un bez etiķa. "Tasty" ir sarūpējis konservētas paprikas kolekciju, kurā smelties iedvesmu un atrast savai gaumei piemērotāko gardā dārzeņa "ieziemošanas" metodi.

Kad vasaras ogas jau beigušas savu uzvaras gājienu čaklo saimnieču virtuvēs un rātni sagūlušas pieliekamā plauktos un saldētavas atvilktnēs, solot iepriecināt mājiniekus ar krāsu un garšu daudzveidību garajos ziemas mēnešos, pienācis laiks burkās likt dārzeņus. Pirmie gurķi jau apēsti mazsālītā formā un pārējie, ciešā apkampienā ieburkoti, gaida ziemu marinādēs, sālījumos un mērcēs, tomāti jau sākuši lūkot pēc siltas vietiņas, kur patverties aukstajos ziemas mēnešos, bet arī paprika gaida savu ieziemošanas kārtu, vilinot saimnieces ar sārto, zaļo vai dzelteno, vitamīniem bagāto un sulīgo mīkstumu.

Piedāvājam 11 veidus, kā pieglabāt papriku ziemai:

  1. Marinēta paprika ar ķiplokiem ziemai

  2. Lečo jeb paprika tomātu sulā ziemai

  3. Marinēta paprika

  4. Ķiplokoti paprikas salāti bez pasterizēšanas

  5. Kabaču un paprikas lečo ar tomātiem

  6. Paprikas lečo pēc Latgales tradīcijām

  7. Vienkāršs lečo ar tomātu pastu

  8. Gards lečo bez eļļas un etiķa

  9. Lečo ziemai

  10. Dārzeņu ķausis jeb mājas lečo

  11. Vīriešu zapte

Izvēlies sev piemērotāko un – aidā! – pie burkām!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!