
Jau kādu brīdi ir kabaču laiks, un daudziem no mums mājās ir kāds lieks kabacis. Šo garšā neitrālo, taču vitamīniem bagāto dārzeni noteikti nevajadzētu laist zudumā, jo tas ir lielisks papildinājums jebkuram ēdienam. Kabači ir ideāli piemēroti kā brokastu un pamatēdienu, tā arī desertu bagātināšanai. Tie piešķir ēdienam papildu masu un ir daudzējādi pagatavojami. Iedvesmojies no šefpavāra, "Rimi Gardēža" Normunda Baranovska un uzzini, kā kabači var kļūt par vērtīgu sastāvdaļu tavā ikdienas ēdienkartē.
Kabači brokastīs un pusdienās
Ir daudz dažādu veidu, kā svaigus kabačus iekļaut savā uzturā. Šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka savu dienu sākt ar veselīgu un barojošu kabaču omleti. Sakarsētā eļļā ar sīpolu un ķiploku apcep kabaču šķēlītes un sautē, līdz kabacis kļūst mīksts. Sakul olu, piena un garšvielu maisījumu un pārlej pār kabaču šķēlītēm. Omlete būs aromātiska, sulīga un uzturvielām bagāta, piemērota kā brokastīm, tā arī ašam launagam.