tasty - 1041
Foto: Shutterstock
Ierasts, ka mūsdienās lielākoties gatavojam katlos un pannās, bet agrāk ēdienu gatavošana podiņos, kurus lika krāsns mutē, bija gandrīz vai vienīgā iespēja. Jāatzīst, ka podiņos gatavota maltīte ir īpaši aromātiska un sulīga, un ēdiens saglabājas silts daudz ilgāk, nekā uzlikts uz šķīvja. Turklāt šāds gatavošanas veids ir arī ļoti parocīgs, jo katrs ģimenes loceklis var, kombinējot dažādas sastāvdaļas, pagatavot tieši savai gaumei atbilstošu ēdienu. Izmēģini arī tu kādu no šīm kārdinošajām receptēm un atklāj māla podiņā gatavotas maltītes priekšrocības.

Šis ēdienu gatavošanas veids ir īpaši ieteicams tiem, kuri cenšas ēst veselīgi, jo podiņā jebkuru ēdienu var pagatavot praktiski bez taukvielām. Liec kārtām dažādus sezonas dārzeņus, pākšaugus, sēnes, gaļas gabaliņus vai malto gaļu, devīgi papildini ar garšaugiem un šauj krāsnī. Tā kā no dārzeņiem izdalīsies šķidrums, kurā gaļa izsautēsies īpaši aromātiska, tad ar ūdens pievienošanu pārspīlēt nebūtu ieteicams, it īpaši, ja podiņā tiek likti sulīgi dārzeņi kā, piemēram, tomāti vai paprika.

Ja vēlies, vari vēl lielākam garšu baudījumam pievienot podiņa saturam arī riekstus vai mandeles, žāvētas aprilkozes, rozīnes vai plūmes, kā arī kādu šļuku sausa baltvīna, karoti pesto, salsas vai citas mērces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!