Iepazīsties – kuskuss! Septiņas idejas ātrai un vieglai maltītei
Foto: Shutterstock
No smalkiem kviešu miltiem gatavotais kuskuss Latvijā ir salīdzinoši mazpazīstams, bet ļoti veselīgs produkts, tuklāt bagātīgs šķiedrvielu un B vitamīna avots. Tradicionālā kuskusa pagatavošana ir laikietilpīga, taču steidzīgo rietumnieku ērtībām veikalu plauktos atrodams termiski iepriekš apstrādāts produkts, kura pagatavošanai nepieciešamas vien dažas minūtes. Un labi, ka tā, citādi daudzi no mums aizņemtības dēļ šo gardo produktu tā arī nenobaudītu!

Latvijā salīdzinoši mazpazīstamais kuskuss Āfrikā ir zināms un tiek izmantots jau kopš 9.gadsimta. Pāris gadsimtus vēlāk no Ziemeļāfrikas tas aizceļoja uz Andalūziju un Vidusjūras valstīm, bet citās Eiropas valstīs to iepazina vien 20.gadsimtā, īpašu popularitāti iemantojot Francijā.

Smalkās kuskusa pērlītes gatavo no cieto kviešu miltiem - skrotētus un samaltus kviešu graudus samitrina un saveļ sīkās lodītēs, ko pēcāk pārkaisa ar sausiem miltiem, lai atdalītu citu no citas. Lodītes izsijā, lai atdalītu tās, kuras nav pietiekami lielas kuskusa granulām, tvaicē un izkaltē. Granulu diametrs pirms gatavošanas ir aptuveni viens milimetrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!