Latvijā salīdzinoši mazpazīstamais kuskuss Āfrikā ir zināms un tiek izmantots jau kopš 9.gadsimta. Pāris gadsimtus vēlāk no Ziemeļāfrikas tas aizceļoja uz Andalūziju un Vidusjūras valstīm, bet citās Eiropas valstīs to iepazina vien 20.gadsimtā, īpašu popularitāti iemantojot Francijā.
Smalkās kuskusa pērlītes gatavo no cieto kviešu miltiem - skrotētus un samaltus kviešu graudus samitrina un saveļ sīkās lodītēs, ko pēcāk pārkaisa ar sausiem miltiem, lai atdalītu citu no citas. Lodītes izsijā, lai atdalītu tās, kuras nav pietiekami lielas kuskusa granulām, tvaicē un izkaltē. Granulu diametrs pirms gatavošanas ir aptuveni viens milimetrs.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit