Itāļi makaronus, vai pareizāk - pastu, iemācās pareizi vārīt jau mazotnē no vecmāmiņas. Citur dzīvojošie gudrības smeļas grāmatās un televīzijas pārraidēs. Visā informācijas virpulī var rasties apjukums un daudzi maldīgi priekšstati par to, kā pareizi vārīt šo tradicionālo itāļu ēdienu. Septiņus zināmākos no tiem apkopojis portāls "The Kitchn".
Eļļas pievienošana ūdenim - eļļu ūdenim, kurā vārīsies pasta, pievienot nevajag. Šādas kļūdas rezultātā pastas gabaliņi būs slidenāki, tādējādi no tiem slīdēs nost arī mērce.
Kārtīga ūdens notecināšana - kad caurdurī pēc vārīšanas pastai nolej ūdeni, nepārcenties, jo neliels daudzums ūdens palīdzēs mērci padarīt "sulīgāku". Patiesībā dažās receptēs ir pat prasīts saglabāt dažas karotes no ūdens, kurā vārījusies pasta.