pastas salāti mocarella baziliks tomāti
Foto: Shutterstock
Pēdējie metri pirms finiša taisnes vienmēr ir paši grūtākie - it īpaši Lielajā gavēnī. Tādēļ, lai kaut nedaudz atvieglotu saspringto pirmssvētku nedēļu, kad jau tā ir pārpārēm citu rūpju, apkopojām vienkāršu un ātri pagatavojamu makaronu ēdienu receptes. Bez gaļas gatavotas zupas, salāti, sacepumi un padomi par pareizu makaronu vārīšanu noderēs ne tikai tiem, kuri ietur gavēni, bet arī veģetāriešiem un citiem mūsu uzticamajiem lasītājiem.

Itāļi makaronus, vai pareizāk - pastu, iemācās pareizi vārīt jau mazotnē no vecmāmiņas. Citur dzīvojošie gudrības smeļas grāmatās un televīzijas pārraidēs. Visā informācijas virpulī var rasties apjukums un daudzi maldīgi priekšstati par to, kā pareizi vārīt šo tradicionālo itāļu ēdienu. Septiņus zināmākos no tiem apkopojis portāls "The Kitchn".

Eļļas pievienošana ūdenim - eļļu ūdenim, kurā vārīsies pasta, pievienot nevajag. Šādas kļūdas rezultātā pastas gabaliņi būs slidenāki, tādējādi no tiem slīdēs nost arī mērce.
Kārtīga ūdens notecināšana - kad caurdurī pēc vārīšanas pastai nolej ūdeni, nepārcenties, jo neliels daudzums ūdens palīdzēs mērci padarīt "sulīgāku". Patiesībā dažās receptēs ir pat prasīts saglabāt dažas karotes no ūdens, kurā vārījusies pasta. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!